woensdag 2 september 2015

Lasagne met boerenkool


Mijn man en ik houden ervan om te experimenteren met eten. Zondag zou hij zijn traditionele lasagne maken, maar omdat we weinig in huis hadden improviseerde hij een beetje! Het resultaat? Lasagne met boerenkool!


De ingrediĆ«nten: 

1 ui
250 gram bevroren boerenkool
400 gram gehakt
1 blikje tomatenpuree
1 Honig mix voor lasagnesaus
100 gram groentepakket (niet op foto)
Halvarine voor het invetten van je ovenschaal

Keukengerei: 

ovenschaal
koekenpan
schilmes
snijplank
blikopener
kwastje


Om te beginnen snij je de ui in stukjes.


Doe het gehakt in de pan en bak dit gehakt rul. Als het rul is voeg je de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en de gesneden ui stukjes. Bak dit geheel nog een paar minuten.


Voeg dan de boerenkool toe en bak dit wederom even op.


Voeg de lasagne sausmix toe en 1 liter water. Dit laat je enkele minuten staan te pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.


Dan het leukste stuk! Het indelen van de ovenschaal. Om te beginnen vet je hem in. Daarna doe je een laagjes saus, een laagje bladen, weer een laagje saus en ga zo maar door.


Daarna doe je de ovenschaal in een voorverwarmde oven. De lasagne moet 30 minuten op 200 graden.


En klaar! Echt smakelijk vind ik het er niet uitzien, maar dat komt door de boerenkool. Dit geeft een verbrande uitstraling, maar gelukkig is dit niet het geval. De smaak is heerlijk en de lasagne is nog vrij gezond ook!



Wat doe jij altijd in je lasagne?