dinsdag 24 januari 2017

Recept: bladerdeeghapjes met vulling


De laatste tijd kijken Carlo en ik altijd Weet ik veel en All you need is love op de zaterdagavond. Gezellig onder de dekens met een hapje en een drankje. Voor afgelopen zaterdag maakte Carlo twee verschillende hapjes van bladerdeeg en vandaag laat ik zien hoe hij ze gemaakt heeft.

Benodigdheden (voor 2 personen):
- 3 plakjes bladerdeeg
- halve frikandel
- 9 plakjes kaas
- 2,5 plak ontbijtspek
- losgeklopt ei

Bereidingswijze:
- ontdooi de plakjes bladerdeeg
- snij de plakjes bladerdeeg in drieën
- snij de frikandel in vieren
- beleg 4 stukjes bladerdeeg met 4 plakjes kaas en de stukjes frikandel
- beleg 5 stukjes bladerdeeg met 5 plakjes kaas en een halve plak ontbijtspek per stukje bladerdeeg
- vouw de bladerdeeg dicht
- klop het ei los
- bestrijk de plakjes met losgeklopt ei
- leg bakpapier op het oven rooster
- plaats de hapjes op het rooster en bak ze 30 minuten af in de oven op 180 graden

Carlo doopte ze in curry, maar ik vond ze zelf zo lekkerder.



Wat is jou favoriete snack voor de zaterdagavond?




Gerelateerde artikelen: